Pyszna choć trochę czasochłonna ze względu na gotowanie i krojenie warzyw.
U mnie w domu od lat przygotowywana na święta czy różnego rodzaju przyjęcia.
1 godz. 10 min
Dla 6 osób
Składniki:
Składniki:
2-3 średnie marchewki,
1 średni korzeń pietruszki,
kawałek selera,
3-4 duże ziemniaki,
3-4 jajka ugotowane na twardo,
3-4 ogórki kiszone,
groszek w puszcze,
1 średnia cebula,
małe jabłko,
2-3 łyżki majonezu,
1 łyżka śmietany,
1 łyżeczka musztardy,
sól, świeżo mielony pieprz,
Sałatka imprezowy bałagan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa (marchew, pietruszkę, ziemniaka, selera) dokładnie umyć i ugotować razem ze skórka, następnie obrać, ostudzić i drobno pokroić w kostkę. Jabłko, cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórka również pokroić w kostkę.
Jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce.
Groszek odcedzić z zalewy.
Majonez, śmietanę i musztardę dokładnie mieszamy i łączymy z pokrojonymi warzywami, doprawiamy do smaku. Smacznego!
Komentarze