Ciasto Anetki

  • wyświetlono: 839 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Lubię tego typu ciasta więc stworzyłam swoją wersję.

20180918_173932
  • 20 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

250g herbatników
3 galaretki truskawkowe
450g mrożonych truskawek
500g mascarpone
500ml śmietanki 36%
1/2 szkl mleka w proszku
1/2 szkl cukru
1/4 kostki margaryny
1/4szkl wody
Łyżka kakao
2szt śmietan fixu

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto Anetki

  • 1. Cukier, masło, kakao i wodę rozpuszczamy w garnku. Chwilę gotujemy i na ciepłe wsypujemy mleko w proszku. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia.
    Galaretki rozpuszczamy w 900ml wody.
    Na dnie brytfanki układamy warstwę herbatników. Na to wykładamy galaretki wymieszane ze zmiksowanymi truskawkami. Następnie układamy kolejna warstwę herbatników.
    Ostudzoną masę miksujemy z mascarpone i wykładamy na herbatniki.
    Kolejna warstwa herbatników . Na wierzch wykładamy ubitą śmietanę ze śmietan fixem. Posypujemy startą czekoladą lub słodkim kakao.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

galaretkaCiastoTruskawkiświętaśmietanabez pieczeniaimieniny
 

Komentarze

Podobne przepisy

Jamajka

Dodane przez: czerrrwonaporzeczka

Ciasto Jamajka

Pyszne, wilgotne ciasto, które...

Ciasto pszczółka, ciasto miodowe

Dodane przez: MagdalenaS

Ciasto pszczółka - ciasto miodowe

Ciasto orzechowo budyniowe zwane...

Ciasto "Orzeszek"

Dodane przez: 2milutka

Ciasto "Orzeszek"

Bardzo pyszne, słodkie ciasto...

ciasto "Diabełek"

Dodane przez: capri

ciasto "Diabełek"

Ciasto jest po prostu szatańsko...

image-24er42h

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ciasto Fiona

Eleganckie ciasto fiona, które...

miętusek

Dodane przez: klementynka

ciasto "miętusek"

To był hit na świątecznym stole....