Ciasto Anetki

4.5 (151 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lubię tego typu ciasta więc stworzyłam swoją wersję.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g herbatników
    3 galaretki truskawkowe
    450g mrożonych truskawek
    500g mascarpone
    500ml śmietanki 36%
    1/2 szkl mleka w proszku
    1/2 szkl cukru
    1/4 kostki margaryny
    1/4szkl wody
    Łyżka kakao
    2szt śmietan fixu
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Galaretki

Ciasto anetki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier, masło, kakao i wodę rozpuszczamy w garnku. Chwilę gotujemy i na ciepłe wsypujemy mleko w proszku. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia.
    Galaretki rozpuszczamy w 900ml wody.
    Na dnie brytfanki układamy warstwę herbatników. Na to wykładamy galaretki wymieszane ze zmiksowanymi truskawkami. Następnie układamy kolejna warstwę herbatników.
    Ostudzoną masę miksujemy z mascarpone i wykładamy na herbatniki.
    Kolejna warstwa herbatników . Na wierzch wykładamy ubitą śmietanę ze śmietan fixem. Posypujemy startą czekoladą lub słodkim kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Śmietana Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.43 (161 ocen)

Zdobywca nagrody

xx

To może cię zainteresować