Owoce pod kruszonką

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszny deser do wykonania przez każdego

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Dowolne owoce
    Łyżka mąki ziemniaczanej
    200g masła
    200g cukru
    300g mąki
    Opcjonalnie syrop klonowy

Owoce pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Osuszone owoce kroimy w kawałki i układamy w naczyniu do zapiekania . Następnie jeśli ktoś lubi słodycz, owoce polewamy syropem klonowym. Posypujemy lekko całość mąką ziemniaczaną. Masło, cukier,mąkę wrzucamy do miski i wszystko zagniatamy. Posypujemy kruszonką owoce. Zapiekamy 40min w 180st

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy