Ciasto 3 bit rozpływające się w ustach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blaszkę o wymiarach ok. 26x36 cm wykładamy warstwą herbatników. Masę krówkową przekładamy do miski i podgrzewamy około 1 minuty w mikrofalówce. Rozsmarowujemy na herbatnikach. Przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu na 1/2 litrze mleka z dodatkiem cukru. Ugotowane budynie studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce przestudzonego budyniu, cały czas miksując. Tak przygotowaną masę smarujemy na herbatnikach i przykrywamy ostatnią warstwą herbatników. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem i śmietan fixem. Ubitą śmietanę wykładamy na wierzch. Posypujemy wiórkami startej gorzkiej czekolady. Schładzamy w lodówce przez kilka godzin. Smacznego!
Komentarze