Ciasto 3 bit

0 (0 ocen)

  • 3 min

szybkie ciasto bez pieczenia, bardzo pyszne i proste nie znam osoby która by mu się oparła :)

  • 3 min

Składniki:

  • 2 opakowania budyniu śmietankowego
    0.5 litra mleka
    2 łyżki cukru
    150g miękkiego masła
    200g herbatników
    1 puszka masy kajmakowej (krówkowej)
    330ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36%
    2 łyżki cukru pudru
    2 fixy do śmietany
    100g gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto 3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Proszek budyniowy oraz 2 łyżki cukru wymieszać z 1/2 szklanki zimnego mleka tak, żeby nie było grudek.
    Resztę mleka zagotować w garnku i wlać rozrobiony proszek. Cały czas mieszać, aż budyń się zagotuje i zgęstnieje, odstawić do całkowitego wystygnięcia.
  • 2. Masło utrzeć mikserem aż będzie kremowe i białe, stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Mieszać, aż składniki dobrze się połączą.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i fixy.
  • 3. Blaszkę o wymiarach wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć herbatnikami, na wierzchu równomiernie rozsmarować masę kajmakową (puszkę zanurzyć w gorącej wodzie aby masa się zrobiła rzadsza i lepiej się rozsmarowywała).
    Następnie rozprowadzić masę budyniową a na wierzch równomiernie posmarować bitą śmietaną.
    Czekoladę zetrzeć na tarce, na małych oczkach. Ciasto posypać czekoladą i wstawić je do lodówki na minimum 2 h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować