1.Proszek budyniowy oraz 2 łyżki cukru wymieszać z 1/2 szklanki zimnego mleka tak, żeby nie było grudek.
Resztę mleka zagotować w garnku i wlać rozrobiony proszek. Cały czas mieszać, aż budyń się zagotuje i zgęstnieje, odstawić do całkowitego wystygnięcia.
2.Masło utrzeć mikserem aż będzie kremowe i białe, stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Mieszać, aż składniki dobrze się połączą.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i fixy.
3.Blaszkę o wymiarach wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć herbatnikami, na wierzchu równomiernie rozsmarować masę kajmakową (puszkę zanurzyć w gorącej wodzie aby masa się zrobiła rzadsza i lepiej się rozsmarowywała).
Następnie rozprowadzić masę budyniową a na wierzch równomiernie posmarować bitą śmietaną.
Czekoladę zetrzeć na tarce, na małych oczkach. Ciasto posypać czekoladą i wstawić je do lodówki na minimum 2 h.
Komentarze