Ciastka z kokosem i czekoladą (bez glutenu, nabiału i cukru)

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasteczka, które z pewnością skuszą każdego.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 20 ciasteczek:
    -2 szklanki mąki ryżowej
    -40 g roztopionego masła/oleju kokosowego
    -50 g wiórków kokosowych
    -1 jajo
    -niecałe pół szklanki wody
    -50 g gorzkiej czekolady
    -łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciastka z kokosem i czekoladą (bez glutenu, nabiału i cukru) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki oprócz czekolady umieszczamy w misce i mieszamy do powstania gęstego i klejącego ciasta.
    2. Część czekolady kroimy na kawałeczki, a część ścieramy na tarce o grubych oczkach. Tą startą dodajemy do ciasta i mieszamy, dzięki czemu dodatkowo zabarwi się na ciemno i na koniec dodajemy kawałki czekolady. Możecie całą tylko pokroić w kawałki lub zetrzeć na wiór, decyzja należy do Was.
    3. Lekko zwilżonymi rękami formujemy kulki, rozpłaszczamy w dłoniach i umieszczamy na blaszce z papierem do pieczenia.
    4. Możecie posypać dodatkami wedle uznania i pieczemy 15-20 min w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować