Ciastka z czekoladą i marshmallows

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ciastka na bazie ciasta francuskiego z nadzieniem z kremu czekoladowego i chrupiących po upieczeniu pianek marshmallows zaspokoją na długo apetyt na słodycze. Słodkie i kuszące w amerykańskim stylu.

  • 40 min

Składniki:

  • • 1 płat ciasta francuskiego
    • 1 mały słoiczek kremu czekoladowego, np. Nutelli
    • małe opakowanie pianek marshmallows
    • 1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Pianka

Ciastka z czekoladą i marshmallows - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciastka z czekoladą i marshmallows 1. • Płat ciasta francuskiego pokroić w małe kwadraty. Mnie wyszło 18 sztuk.
    • Na środku każdego położyć po łyżeczce kremu czekoladowego.
    • Na krem położyć kilka małych pianek lub jedną dużą.
  • Ciastka z czekoladą i marshmallows 2. • Brzegi ciasta posmarować białkiem i zlepiać szczelnie w koperty jak na zdjęciu. Można też zrobić rożki.
    • Gotowe koperty posmarować roztrzepanym żółtkiem.
    • Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 15 minut.

Porady

Mnie trochę ciastek rozkleiło się podczas pieczenia, ale też miały swój urok, a pianki jeszcze bardziej chrupały.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować