Ciastka z ciasta francuskiego z jabłkami

4.5 (179 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Mała przekąska na drugie śniadanie lub podwieczorek.

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Jedno opakowanie ciasta francuskiego.

    Nadzienie:
    4 średnie jabłka
    2 łyżki cukru
    2 łyżki wody
    1 łyżeczka cynamonu
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciastka z ciasta francuskiego z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciastka z ciasta francuskiego z jabłkiem 1. Jabłka obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki. Dodać cukier i wodę i podsmażyć jabłka, na koniec dodać cynamon. Po wystudzeniu można robić pyszne ciasteczka.
    Ciasto wyciągnąć z zamrażarki, po kilku minutach, pokroić na kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałożyć jabłka, składać w trójkąt lub na pół. Brzegi docisnąć widelcem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować