Ciastka kokosowe z dżemem

4.49 (177 ocen)

Ciasteczka dla wielbicieli kokosowych smaków.

Składniki:

  • 1/2 szklanki miękkiego masła
    1/2 szklanki cukru
    1 jajko
    1/4 szklanki zimnej wody
    1 łyżeczka ekstraktu z wanillli
    1,5 szklanki mąki
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    1 szklanka wiórki kokosowych
    dżem -smak dowolny ja użyłam swojej
    produkcji powideł i dżemu brzoskwiniowego
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Ciastka kokosowe z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Utrzeć masło z cukrem na masę. Dodać jajko, wodę i ekstrakt.
    W misce zmieszać mąkę z sodą i wiórkami. Dodawać po trochu do ucieranej masy. Z masy formować małe kulki i wykładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. W każdym ciastku zrobić na środku wgłębienie i włożyć ok. 1 łyżeczkę dżemu. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok. 13 minut. gdy ostygną posypać pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować