Ciastka "bardzo dobre" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto wyrabiamy tak aby się dobrze połączyły i żeby powstało gładkie ciasto. Rozwałkowujemy i wycinamy kólka (u mnie były one z troszke większych kieliszków). Ukłądamy na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym.
2.Białka ubijamy ze szczyptą soli i z cukrerm na lśniącą pianę. Następnie nakładamy po odrobinie piany na każde ciastko. Pieczemy w piekarniku przez 15 - 17 minut w 170 stopniach.
3.Aby powstała masa do ciastek miksujemy margarynę z budyniem, który przygotowujemy tak jak na opakowaniu. Gdy ciastka przestygną nakłądamy na jedno masę i przekłądamy drugim tak, żeby piana była na górze ciastka. Masę rozsmarowujemy również po bokach i obtaczamy w mielonych orzechach (mogą być też drobno pokrojone) lub w kokosie.
Komentarze