Cynamonowe bułeczki

0 (0 ocen)

Smaczne bułeczki które napewno wszystkim będą smakować.

Składniki:

  • 2,5 szkl mąki tortowej
    7 g drożdzy
    130 ml ciepłego mleka
    1 jajko
    1 żółtko
    1/4 szkl cukru kryształu
    80 g masła
    1/2 łyżeczki soli

    Nadzienie:
    50 g masła
    1/4 szkl cukru
    1 łyżka cynamonu

Cynamonowe bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić i lekko przestudzić. Drożdze rozmieszać w ciepłym mleku, dodać mąkę, jajko, żółtko cukier sól i roztopione masło. Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 2 godz. Po wyjęciu rozwałkować na prostokąt. Smarować roztopionym masłem i posypać cukrem i cynamonem. Zwijać w rulonik i ciąć na ukos. Każdy kawałek przycisnąć drewnianym trzonkiem przez środek. Piec aż się zarumienią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy