Ciasteczka z otrębów pszennych z bakaliami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Polecam bardzo pyszne i zdrowe ciasteczka bez zbędnego cukru i tłuszczu. Takie ciasteczka są idealne na przekąskę lub podwieczorek. Można je również zabrać na drugie śnaidanie do szkoły czy to pracy. Polecam:)

  • 30 min

Składniki:

  • półtorej szklanki otrębów pszennych prażonych
    1 szklanka kaszy jaglanej ekspandowanej
    3 jajka
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    pół szklanki rodzynek
    2 łyżki pestek słonecznika
    3 łyżki syropu klonowego
    1 łyżka miodu prawdziwego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Przekąski

Ciasteczka z otrębów pszennych z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki sypkie dajemy do miski i mieszamy, następnie dajemy mokre składniki czyli jajka, miód prawdziwy i syrop klonowy. Całość dokładnie mieszamy.
  • 2. Z tak przygotowanej masy rękami formujemy ciastka, masa trochę źle się formuje, ale nie trzeba się poddawać. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 3. Następnie pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
  • 4. Ciasteczka pozostawiamy na blaszce do całkowitego wystygnięcia. Po tym czasie są gotowe do podania. Smacznego.

Porady

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 12 sztuk ciastek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować