Owsiane ciasteczka z bakaliami

4.5 (143 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasteczka, które są w dodatku zdrowe. Można zjeść na podwieczorek, ale i będą również dobrym pomysłem na śniadanie.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 2 szklanki płatków owsianych
    - 0,5 szklanki mąki tortowej
    - jajko
    - 70g margaryny
    - 0,5 szklanki miodu
    - szklanka różnych bakali, w moim przypadku były to: rodzynki, orzechy włoskie, orzechy ziemne
    - 0,5 słoiczka dżemu z rokitnika
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Owsiane ciasteczka z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw orzechy musimy pokroić na kawałeczki.
  • 2. Następnie suche składniki łączymy w misce. Dodajemy do nich miód.
  • 3. Dodajemy jeszcze do tego roztopioną i ostudzoną margarynę oraz jajko.
  • 4. Wszystkie składniki mieszamy.
  • 5. Z kolei z masy formujemy ciasteczka.
  • 6. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy je przez 20-25 minut w 180 stopniach.
  • 7. Na koniec już ostudzone ciasteczka smarujemy dżemem.
  • 8. Gotowe. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Orzechy Płatki Rodzynki Bakalie Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować