Ciasteczka w piegi

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Słodziutkie, pachnące, kruche i cieszące oko :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - masło: 150 gramów
    - cukier: 150 gramów
    - mąka: 300 gramów
    - jajo: 1 sztuka
    - cukier waniliowy: 3 łyżeczki
    - soda oczyszczona: 0.5 łyżeczki
    - cukierki typu lentilky lub m&m: 150 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciasteczka w piegi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy mąkę wraz z sodą i cukrem waniliowym. Ucieramy mikserem miękkie masło z cukrem, dodaj jajko, a potem stopniowo dodajemy mąkę. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i władamy na 5 minut do zamrażarki. Na blasze do pieczenia układamy arkusz papieru do pieczenia lub posypujemy mąką jeśli nie mamy papieru. Z ciasta formujemy małe kuleczki, układamy na blasze, każdą kulkę lekko spłaszczamy (ja odrazu spłaszczałam w dłoniach, ściskająć je lekko obiema dłońmi) i układamy na niej kilka kolorowych cukierków. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik

Podobne przepisy

4.99 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciastko ze słonecznikiem

To może cię zainteresować