Chutney z dyni z pomidorami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zastanawiasz się jak wykorzystać dynie, aby cieszyć się jej smakiem oraz walorami zdrowotnymi poza jej sezonem? CHUTNEY Z DYNI - to będzie doskonały wybór! Jego smak jest nie do opisania, momentami czujesz ostrość, momentami aromatyczny imbir, a na końcu słodycz dyni!

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800g dyni pokrojonej w kostkę,

    4 pomidory,

    250g cukru,

    2 łyżki octu winnego,

    Produkty z Domowej Spiżarni

    100g rodzynek,

    łyżka soli,

    łyżka imbiru mielonego,

    łyżka pieprzu czarnego grubo mielonego,

    łyżeczka ziela angielskiego mielonego,

    3 ząbki czosnku posiekane,

    łyżeczka papryki wędzonej ostrej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Chutney z dyni z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chutney z dyni z pomidorami 1. 1. Dynie pokrój w kostkę, pomidory sparz i obierz ze skórki oraz pozbądź się szypułki,

    2. Czosnek obierz i posiekaj,

    3. Przygotowane warzywa oraz wszystkie pozostałe składniki włóż do garnka

    4. Wszystko doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na wolnym ogniu do momentu zgęstnienia (około 40min), pamiętaj żeby często mieszać,

    3.Powstały CHUTNEY przełóż do wyparzonych słoików, odwróć do góry dnem.

    Przepis z filmem: https://youtu.be/zRth-cju1IY
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Przyprawy Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować