Chrzanowa kapusta kiszona z oliwkami i rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Prosta i bardzo smaczna sałatka z gotowanej kapusty kiszonej. Słodko – kwaśna kompozycja ciekawie współgra ze słonymi oliwkami i pikantną chrzanową nutą. Polecam!

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 600 g kapusty kiszonej
    20 drylowanych zielonych oliwek konserwowych z zalewy
    1 kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 kopiasta łyżka chrzanu konserwowego ze słoika
    2 łyżki drobnych rodzynków
    1 – 2 łyżki majonezu
    sól do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Chrzanowa kapusta kiszona z oliwkami i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chrzanowa kapusta kiszona z oliwkami i rodzynkami 1. Kapustę przełożyć do garnka, zalać wodą, całość doprowadzić do wrzenia i gotować 15 – 20 min. Następnie kapustę osączyć, wystudzić i posiekać. Dodać oliwki pokrojone w plastry, natkę pietruszki, chrzan, sparzone i osączone rodzynki oraz majonez. Składniki dokładnie wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Na zimno Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować