Prosta i bardzo smaczna sałatka z gotowanej kapusty kiszonej. Słodko – kwaśna kompozycja ciekawie współgra ze słonymi oliwkami i pikantną chrzanową nutą. Polecam!
50 min
Dla 4 osób
Składniki:
600 g kapusty kiszonej
20 drylowanych zielonych oliwek konserwowych z zalewy
1 kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki
1 kopiasta łyżka chrzanu konserwowego ze słoika
2 łyżki drobnych rodzynków
1 – 2 łyżki majonezu
sól do smaku
pieprz biały mielony do smaku
Chrzanowa kapusta kiszona z oliwkami i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę przełożyć do garnka, zalać wodą, całość doprowadzić do wrzenia i gotować 15 – 20 min. Następnie kapustę osączyć, wystudzić i posiekać. Dodać oliwki pokrojone w plastry, natkę pietruszki, chrzan, sparzone i osączone rodzynki oraz majonez. Składniki dokładnie wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Komentarze