Chrzan jajeczny

4.5 (200 ocen)

  • 30 min

To potrawa z typu raz, dwa, trzy.Idealny do mięs i wędlin . Zawszegości u mnie na każde święta i imprezy rodzinne.

  • 30 min

Składniki:


  • Składniki :
    3-4 jajka ( ja dałam 3 można dać 4 jajka dodajemy żeby
    zagęścić chrzan)
    1 średnie jabłko
    1 mały słoik chrzanu
    2 łyżki stołowe śmietany 18%
    2 łyżeczki musztardy stołowej
    łyżeczka miodu
    sól,pieprz, cukier ( po szczypcie do smaku wg uznania)
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Chrzan jajeczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. jajka ugotować na twardo. Jabłko zetrzeć na tarce dodać słoiczek
    chrzanu śmietanę , musztardę miód Wszystko starannie wymieszać Dodać
    starte na tarce jajka i doprawić do smaku solą pieprzem cukrem .Musi
    szczypać w nos .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować