CHRZAN GOTOWANY

  • wyświetlono: 2878 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

JEST BARDZO SMACZNY NA STÓŁ WIELKANOCNY ALE TAKŻE I DO KANAPEK NA CODZIEŃ.

hancia

Składniki

0,5 litra śmietany
6 jaj
4-5 łyżek octu,
1 słoik chrzanu tartego ale nie kremu chrzanowego , jeśli ktoś lubi łagodniejszy smak można dodać troszkę cukru.

Sposób przygotowania przepisu:

CHRZAN GOTOWANY

  • 1. ŚMIETANĘ, JAJKA I DODATKI DOBRZE ROZTRZEPAĆ TRZEPACZKĄ LUB BLENDEREM I POSTAWIĆ NA OGNIU. MIESZAĆ CAŁY CZAS AŻ DO ŚCIĘCIA. GDY ZGĘSTNIEJE ODSTAWIĆ , DODAĆ CHRZAN, WYMIESZAĆ I WYSTUDZIĆ. ODSTAWIĆ NAJLEPIEJ DO LODÓWKI. POZOSTAJE DOŚĆ DŁUGO ŚWIEŻY.

Porady

NIE MOŻNA STAWIAĆ NA ZBYT DUŻYM OGNIU TYLKO MAŁYM I CAŁY CZAS MIESZAĆ ABY SIĘ NIE PRZYPALIŁO.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilchrzandanie świątecznedodatek do kanapek
 

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane z awokado i chrzanem

Dodane przez: czarrna

Jajka faszerowane z awokado i chrzanem

Na wielkanocny stół

Jajka nadziewane brzoskwiniami...

Dodane przez: elapolo

Jajka nadziewane brzoskwiniami i chrzanem

Farsz nie jest słodki jak mogło...

image-1ruub7h

Dodane przez: KORAL

Kulebiak porowo-cebulowy z czarnuszką

Smakowita przekąska, kolacja czy...

Omleciki z pieczarkami

Dodane przez: czarrna

Omlet z pieczarkami

Śniadanko :)

jajka

Dodane przez: CattiBrie

Jajka faszerowane szynką i chrzanem

Danie proste, szybkie i bardzo...

Jajka faszerowane tuńczykiem

Dodane przez: patunia1987

JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM

Pyszne jajka faszerowane tuńczykiem....