Chrupiący mazurek z masą krówkową

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszny i szybki mazurek w sam raz na zbliżającą się Wielkanoc. Chrupiący od góry i dołu oraz kremowy i bardzo słodki w środku.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g masła zimnego
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki cukru pudru
    1,5 szklanki mąki
    puszka masy krówkowej
    ciasteczka i wiórki kokosowe do ozdobienia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Mazurek

Chrupiący mazurek z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, mąkę, majonez i cukier puder mieszamy tak by uzyskać gładkie ciasto, które następnie wykładamy na wysmarowaną olejem lub masłem blachę, nakłuwamy widelcem i stawiamy do zamrażalki na 15-20 minut. Po tym czasie nagrzewamy piekarnik do 190 stopni C i dopiero wkładamy ciasto. Pieczemy je około 25 minut. Wyjmujemy z piekarnika.
    Masę krówkową przekładamy do rondelka i podgrzewamy. Wylewamy następnie na kruchy spód mazurka. Wygładzamy masę i dekorujemy kruchymi ciasteczkami w kształcie jajeczek oraz wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa krówkowa Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować