Proste ale smaczne , chrupiące skrzydełka mmmmm :) Oczywiście na ostro ;D
Składniki:
6 skrzydełek z kurczaka (można więcej w zależności ile osób jest)
3 łyżeczki chili w proszku
1 jajo
1 opakowanie Chrupiący kurczak z Kamisa
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
1/4 szklanki oleju
Chrupiące skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka myjemy,odcinamy lotki bo nie będą nam potrzebne a następnie je kroimy na pół.
2.Do garnka wrzucamy skrzydełka zalewamy zimną wodą i dodajemy trzy obrane ząbki czosnku,łyżeczkę soli i gotujemy na wolnym ogniu około 35 minut
3.Potem wykładamy je do wystygnięcia. W jednym naczyniu rozmącamy jajo a do drugiego wsypujemy naszą panierkę i dodajemy do niej 3 łyżeczki chili (mieszamy)
4.Na głębszej patelni lub w woku rozgrzewamy olej.Jak już jest dostatecznie gorący to wtedy szybko panierujemy nasze kawałki kurczaka tj. najpierw w jaju a następnie w panierce i smażymy z obu stron na złoty kolor.
5.Przekładamy na ręcznik papierowy żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i gotowe :)
Komentarze