Chrupiące Skrzydełka

4.5 (151 ocen)

Proste ale smaczne , chrupiące skrzydełka mmmmm :) Oczywiście na ostro ;D

Składniki:

  • 6 skrzydełek z kurczaka (można więcej w zależności ile osób jest)
    3 łyżeczki chili w proszku
    1 jajo
    1 opakowanie Chrupiący kurczak z Kamisa
    3 ząbki czosnku
    1 łyżeczka soli
    1/4 szklanki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chrupiące skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy,odcinamy lotki bo nie będą nam potrzebne a następnie je kroimy na pół.
  • 2. Do garnka wrzucamy skrzydełka zalewamy zimną wodą i dodajemy trzy obrane ząbki czosnku,łyżeczkę soli i gotujemy na wolnym ogniu około 35 minut
  • 3. Potem wykładamy je do wystygnięcia. W jednym naczyniu rozmącamy jajo a do drugiego wsypujemy naszą panierkę i dodajemy do niej 3 łyżeczki chili (mieszamy)
  • 4. Na głębszej patelni lub w woku rozgrzewamy olej.Jak już jest dostatecznie gorący to wtedy szybko panierujemy nasze kawałki kurczaka tj. najpierw w jaju a następnie w panierce i smażymy z obu stron na złoty kolor.
  • poszczególne etapy przygotowania 5. Przekładamy na ręcznik papierowy żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i gotowe :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować