Chrupiące polędwiczki w młodej kapuście

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Nie ma nic lepszego jak delikatne polędwiczki zanurzone w młodej kapuście.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • Polędwiczka wieprzowa
    • 1 cebula
    • 1 główka kapusty młodej
    • 1 marchew
    • 1 papryka czerwona
    • 100 g boczku wędzonego
    • Olej do smażenia
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • 2 jajka
    • Bułka tarta do panierki
    • 1 łyżka vegety
    • 1 łyżka octu jabłkowego
    • 1 łyżeczka cukru
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Chrupiące polędwiczki w młodej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku, ponownie w bułce tartej i smaży z obu stron na rozgrzany oleju. Usmażone mięso układamy w naczyniu.
  • kapusta 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę oraz obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew i pokrojona w paseczki paprykę. Boczek kroimy drobno podsmażamy i łączymy z kapustą. Pod koniec dodajemy cukier, pieprz, Vegetę oraz ocet i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilę gotujemy. Kapustę wykładamy na usmażone polędwiczki.
  • danie 3. Danie gotowe. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Polędwica wieprzowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować