Chrupiące ogórki małosolne w doborowym towarzystwie:)...

4.5 (192 ocen)

  • 30 min

chrupiące, pyszne ogórki małosolne jako smakowity dodatek do kanapek, przystawek itp

  • 30 min

Składniki:

  • Porcja na 3 l słój:
    2,5 kg małych ogórków
    3 łyżki soli
    5-6 ząbków czosnku
    kawałek korzenia chrzanu
    koper, liście chrzanu,
    papryczka chili,
    zwykła papryka,
    listek bazylii,
    ziarenka pieprzu




Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Chrupiące ogórki małosolne w doborowym towarzystwie:)... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki dokładnie umyć i ułożyć w wyparzonym słoju. Czosnek obrać ze skórek i ząbki przekroić na połówki. Każdą warstwę ogórków przekładać kawałkami czosnku, korzenia i liści chrzanu. Pokroić drobno i dodać kawałek papryczki chili, zwykłą paprykę w paseczki. Na wierzchu dla dobrego image:) wrzucić listki bazylii. Zalać gorącą wodą wymieszaną z solą. Przykryć, tak, aby żaden ogórek nie wystawał i trzymać w ciepłym miejscu przez dwa dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować