Chrupiąca cukinia

5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Cukinia w panierce jest idealna na lato.

Składniki:

  • mała cukinia
    ok. 6 łyżek mąki
    płatki kukurydziane
    sól, pieprz
    2 jajka
    przyprawa uniwersalna
    olej
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chrupiąca cukinia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy i osuszamy. Obieramy i kroimy w plastry. Oprószamy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Odstawiamy na 30 minut. Osączamy i obtaczamy w mące.
  • 2. Jajka rozkłucamy z taką ilością mąki, aby ciasto miało konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego.
  • 3. Cukinie zanurzamy w cieście, a następnie dokładnie obtaczamy w płatkach kukurydzianych. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.48 (168 ocen)

smażona wątróbka

To może cię zainteresować