Chlebek z azji

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • -450 g mąki pszennej typ 650
    -150 ml mleka kokosowego
    -120 ml wody
    -1 łyżka suszonych drożdży instant
    -1 łyżeczka posiekanej papryczki chilli
    -2 cm korzenia imbiru
    -2 ząbki czosnku
    -1 łyżeczka sosu sojowego
    -limonka
    -1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chlebek z azji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko z wodą podgrzewamy, aby było letnie. Imbir ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy przez praskę. W misce mieszamy mąkę, drożdże i sól. Dodajemy sos sojowy, posiekane chilli, imbir, czosnek i 1 łyżkę soku z limonki. Wlewamy stopniowo letnie mleko kokosowe z wodą i wyrabiamy ciasto mikserem. Przykrywamy i odstawiamy na 50 minut. Następnie oprószamy ciasto mąką i formujemy bochenek. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 50 minut. Następnie pieczemy w nagrzanym piekarniku (180°C) ok. 40 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.51 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Chlebek.

To może cię zainteresować