Chleb otrębowy

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny i zdrowy chleb z otrębów, bez mąki. Chleb jest fit, idealny dla osób na diecie. Polecam jako odmianę dla zwykłego pieczywa.

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szkl mleka
    150 g jogurtu naturalnego
    3 jajka
    7 g drożdży suchych
    1 łyżeczka soli
    4 łyżki skrobii kukurydzianej ( z lekkim czubkiem)
    18 łyżek otrąb z samopszy (z lekkim czubkiem)
    keksówka 10x26cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Jajko

Chleb otrębowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlewamy mleko, jogurt i dodajemy jajka oraz mieszamy. Następnie dodajemy suche składniki i mieszamy dokładnie (masa powinna mieć konsystencję kwaśnej śmietany). Przekładamy masę do keksówki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach. Upieczony chleb studzimy i pieczemy dopiero całkiem zimny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować