Chleb bez mąki

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Na przepis natknąłem się u Miś w kuchni, czyli gotujemy z Marcinem.
Co mnie pchnęło do przetestowania przepisu?!? Po prostu byłem ciekawy, jak chleb bez mąki może smakować? I wiecie co? Nie żałuję! Jest pyszny i syty. Tak bardzo syty, że w zasadzie nie trzeba do tego żadnych dodatków. Do pracy pokusiłem się zrobić Pastę jajeczną...to był istny obłęd! Uczta dla kubków smakowych. Gorąco polecam Arek

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g sera solankowego z czosnkiem
    300 g płatków owsianych
    120-150 g ziaren lub pestek (np. dyni, słonecznika, siemię lniane, czarnuszka, sezam itp.)
    3 jajka
    3/4 łyżeczki soli
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Chleb

Chleb bez mąki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chleb bez mąki 1. Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski. Dokładnie ze sobą łączymy.
    Z powstałej masy formujemy bochenek, który układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Pieczemy 40 minut w temperaturze 180°C z termoobiegiem (góra dół), następnie 20 min. bez termoobiegu.
    Wyjmujemy na kratkę i studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować