Chipsy z cukinii

4.49 (157 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

oś dla lubiących podjadać, czyli dla mnie jak znalazł;) Podjadanie bez większych wyrzutów sumienia - brzmi kusząco, prawda? Osobiście wolę solone, jeśli lubicie inne smaki, dodajcie ulubione zioła.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - cukinia zielona średnia: 1 sztuka
    - sól: 2 szczypty
    - oliwa: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.49 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Chipsy

Chipsy z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nastawiamy na 130*C
  • 2. Cukinie płuczemy, osuszamy.
  • 3. Kroimy w cienkie plastry.
  • 4. Smarujemy oliwą z obu stron, układamy na papierze do pieczenia, solimy.
  • 5. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut z termoobiegiem.
  • 6. Odwracamy plastry na drugą stronę, solimy i pieczemy kolejne 15 minut.
  • 7. *Czas pieczenia zależy, jak grube plastry będziemy mieli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować