chipsy makaronowe

4.51 (160 ocen)

  • 40 min

Chrupiąca przekąska z pysznym dipem.

  • 40 min

Składniki:

  • opakowanie makaronu Lubella kokardki (można też użyć ciemnego makaronu pełnoziarnistego)
    przyprawa do grilla lub mieszanka kebab-gyros
    olej do smażenia
    dip:
    opakowanie serka ziarnistego
    3 ząbki czosnku
    1 świeży ogórek
    sól pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Chipsy makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odsączamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy, żeby ostygł. Smażymy mieszając, bo makaron lubi się skleić. Odsączamy na papierowym ręczniku nadmiar tłuszczu. Przekładamy na talerz i lekko posypujemy przyprawą.
    Dip: Mieszamy ze sobą przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, starty na tarce o małych oczkach ogórek oraz serek ziarnisty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować