Chipsy domowej roboty

5 (195 ocen)

Takie chipsy są smaczniejsze i zdrowsze :)

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    sól
    pieprz
    przyprawa do kurczaka
    olej
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Chipsy

Chipsy domowej roboty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieram, myję i kroję, a właściwie użyłam tarczy do krojenia w grubsze plastry i malaksera:) Przekładam do salaterki i obficie posypuję pieprzem (jeśli lubicie pikantne) i przyprawą do kurczaka. Olej mocno rozgrzewam, wrzucam niewielkie porcje plasterków ziemniaczanych i smażę na złoty kolor. Wyjmuję za pomocą łyżki cedzakowej i osączam na sicie lub na ręczniku papierowym. Posypuję solą do smaku i podaję:)

Porady

Olej można pominąć, a wtedy chipsy należy piec w piekarniku w ok.200'C

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować