Dietetyczne Chili Con Carne

0 (0 ocen)

  • 60 min

Na zdjęciu w towarzystwie placuszków jaglanych, ale o nich kiedy indziej :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 kg mielonej łopatki wieprzowej, 3 cebule, 1awokado, 4 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, 1 zielona papryka, 1kg pomidorów, 200. koncentratu pomidorowego, 2 puszki czerwonej fasoli, puszka kukurydzy, 3 łyżeczki słodkiej papryki, 2 łyżeczki suszonego tymianku, 3 łyżeczki suszonego oregano, 1 łyżka ostrego chilli w proszku, olej do smażenia, sól i pieprz, tabasco(opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Chili con carne

Dietetyczne chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na złoto. Dodajemy mielone mięso i podsmażamy na niewielkim ogniu do zbrązowienia mięsa.
  • 2. Kroimy papryki w kostkę i dorzucamy do mięsa, podsmażamy mieszając około 20 minut.
  • 3. Obieramy pomidory i dodajemy wraz z przecierem, doprawiamy. Dusimy pod przykryciem około 45 minut, często mieszając. Zdejmujemy pokrywkę, wrzucamy kukurydzę i fasolę, gotujemy bez przykrycia na małym ogniu około 15 minut, aż całość zgęstnieje.

Porady

Ja na wierzch dodałam jeszcze pokrojone awokado, ale nie jest to koniecznie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kukurydza Mięso Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować