Changua - zupa z jajek i mleka

4.5 (158 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Wytrawa zupa mleczna z jajkiem w koszulce

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mleko: 4 szklanki
    - woda: 2 szklanki
    - jajka: 4 sztuki
    - kolendra świeża posiekana: 0.5 szklanki
    - posiekana cebula dymka: 3 sztuki
    - sól i pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Changua - zupa z jajek i mleka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować mleko z wodą. Dodać cebulkę, sól, pieprz i gotować przez 3 minuty. Zmniejszyć ogień i delikatnie wbić jajka. Gotować 3 minuty, dodać kolendrę. Zupę podać z chlebem z masłem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować