4.Następnie, nie przerywając miksowania, dodawać budyń po jednej łyżce.
5.Na koniec cienką strużką wlać Amaretto i raz jeszcze zmiksować całość.
6.Zaparzyć kawę, przestudzić i dodać do niej alkohol.
7.Formę do pieczenia, o wymiarach 25x25 cm, wyłożyć papierem do pieczenia.
8.Od masy chałwowej odjąć 4 łyżki (do posmarowania wierzchu).
9.Herbatniki krótko moczyć kawowo-alkoholowym naparze i ściśle układać na dnie foremki. Wyłożyć połowę masy.
10.Następnie moczyć w kawie biszkopty. Układać jeden obok drugiego, lekko wciskając w masę.
11.Miejsca między biszkoptami posmarować konfiturą i posypać wiśniami z likieru. Wyłożyć drugą cześć masy. Ułożyć na niej herbatniki, również namoczone w kawie.
12.Wierzch posmarować odłożoną częścią masy i posypać kakaem.
Komentarze