Chaczapuri to pyszne danie które robi się bardzo szybko. Ciasto uformowane na kształt łódki a w nim jajko i ulubione sery. Polecam wszystkim wypróbować.
Chaczapuri w moim wydaniu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże rozpuszczam z wodą ,cukrem i odstawiam na 5 minut.
Po tym czasie dodaje zaczyn do mąki a następnie olej i sól . Zagniatam dokładnie ciasto i odstawiam na ok. 40 minut.
Wszystkie sery ze sobą łączę. Goudę i oscypki ścieram na tarce o grubych oczkach a resztę kroję.
Z ciasta formuję duży placek a następnie kroję go na 4 części. Najlepiej by były to prostokąty. Każdy prostokąt zwijam w łódkę tak by boki były grubsze. Na środek układam sery a następnie delikatnie wbijam jajka.
Piekę w piekarniku nagrzanym do 220 stopni ok. 25 minut.
Komentarze