3 bit w moim wydaniu

0 (0 ocen)

  • 24 min

Moje dzieci bardzo lubią to ciasto a dodatek galaretki jeszcze bardziej ich cieszy bo bardzo ja lubia.

  • 24 min

Składniki:

  • 8 paczek herbatników
    masa kajmakowa w puszce
    krem karpatka
    2 śnieżki
    1 l mleka
    1/2 kostki masła
    1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
    galaretka brzoskwiniowa
    2 galaretki jagodowe lub inne
    1 galaretka cytrynowa
    2 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

3 bit w moim wydaniu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1,5 szklanki wody i zostawić do zastygnięcia. Na blaszce( dużej) wyłożyć herbatniki, na nie wylać bardzo ciepłą masę kajmakową ( wtedy herbatniki zmiękną) .Na masę kajmakowa wyłożyć kolejną warstwę herbatników. Krem karpatkę zrobić według przepisu na opakowaniu i ciepłą wylać na herbatniki. Wyłożyć następna warstwę herbatników. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wody i przestudzić. Śnieżki zrobić według przepisu i dodać 2 łyżki cukru pudru zmiksować. Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do śnieżki, przestudzoną galaretkę cytrynową dodać do śnieżki.Galaretkę brzoskwiniową pokroić w kostkę i wyłożyć na herbatniki, zalać masą ze śnieżki. Wstawić do lodówki żeby masa stężała. Rozpuścić 2 galaretki jagodowe i tężejące wylać na stężałą śnieżkę. Zostawić w lodówce najlepiej na całą noc.

Porady

Blaszkę można wyłożyć folią spożywczą przed położeniem herbatników.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować