Cevapcici z indyka

0 (0 ocen)

  • 35 min

Cevapcici najczęściej robi się z wołowiny i jagnięciny, ja postanowiłam przygotować je z chudego mięsa z indyka w takiej formie bardzo lubią je dzieci,polecam z pikantnym sosem paprykowym.

  • 35 min

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa z indyka
    1 jajko
    3 ząbki czosnku
    1 cebula
    1 łyżeczka ziół dalmatyńskich
    słodka papryka
    ostra papryka
    sól do smaku
    pieprz biały do smaku
    oliwa do smażenia

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Cevapcici z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obrać ze skórki,drobniutko posiekać-czosnek można przecisnąć przez praskę,wymieszać z mielonym mięsem z indyka,wbić jajko,doprawić do smaku solą,pierzem, szczyptą papryki ostrej oraz ziołami dalmatyńskimi,wymieszać masę dokładnie.
  • 2. Podzielić na około 8 części,w zwilżonych słoniach formować wałeczki,obtoczyć lekko w słodkiej papryce,kłaść na rozgrzaną oliwę na patelni i smażyć na wolnym ogniu z każdej strony.Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.

Porady

.Podawać z sosem paprykowym lub czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować