Cebulowe leczo z pulpecikami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Z kromką świeżego pieczywa smakuje idealnie

  • 40 min

Składniki:

  • 6 sporych cebul
    400g pieczarek
    1 czerwona papryka
    2 ogórki konserwowe
    pieprz
    słodka papryka
    ostra papryka
    koncentrat pomidorowy (do smaku)
    olej
    bazylia suszona
    magi
    vegeta

    Na klopsiki:

    1/2 kg dowolnego mięsa wieprzowego
    1 cebula
    1 jajko
    sól
    pieprz
    majeranek
    bułka tarta do panierowania

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cebulowe leczo z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy wraz z cebulą. Dodajemy jajko,sól,pieprz i majeranek. Dokładnie wyrabiamy na gładką masę. Wilgotnymi dłońmi formujemy malutkie kuleczki wielkości orzecha. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju z każdej strony.
    Na oleju podsmażamy pokrojone w piórka cebule wraz z pokrojoną w kostkę papryką. Smażymy całość do momentu, kiedy cebula zacznie robić się szklista. Dorzucamy wtedy pokrojone w paski pieczarki, mieszamy,przyprawiamy.Całość podlewamy odrobiną wody i dodajemy koncentrat pomidorowy. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu ok 20 minut, Po tym czasie dorzucamy przygotowane wcześniej klopsiki oraz ogórki konserwowe pokrojone w paseczki. Mieszamy, ew. doprawiamy jeszcze do smaku. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.97 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Leczo z pulpecikami

4.97 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Leczo z pulpecikami

RedakcjaPP Tym sycącym daniem podejmuję znajomych. 1 godz. 25 min

To może cię zainteresować