• 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Najlepsza na Świecie jaką jadłam, bardzo szybki sposób przygotowania a jej smak rozpływa się w ustach.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 opakowanie makaronu spaghetti
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 cebula
    • 100 g boczku wędzonego
    • 5 żółtek
    • 330 ml śmietany 30%
    • 4 łyżki sera parmezan
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

4 (6 ocen)

Zobacz również:

Carbonara

Carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente.
    Czosnek oraz cebulę obieram, cebulę drobno kroję a czosnek przeciskam przez praskę, następnie smażę na rozgrzanej oliwie.
    Boczek kroję w drobną kostkę i dodaję do warzyw.
  • makaron 2. Makaron ugotowany odcedzam, przekładam na patelnie z boczkiem i chwilkę smażę i odstawiam patelnię na bok z palnika.
  • sos 3. Żółtka obijam razem ze śmietaną trzepaczką, wsypuję ser parmezan, mieszam dokładnie.
    Masę żółtkową wlewam na makaron i dokładnie, delikatnie mieszam, by żółtka przykryły makaron.
    Delikatnie podgrzewam i posypuję świeżo zmielonym pieprzem.
  • danie 4. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować