Cappuccino na biszkoptach

4.45 (215 ocen)

Przepyszny puszek.

Składniki:

  • 2 paczki biszkoptów (każda po ok. 150g)
    6 żółtek
    1/2 szklanki cukru
    1 kostka margaryny
    3 serki homogenizowane waniliowe (ok. 150 g każdy)
    2 szklanki mleka w proszku
    żelatyna (2 czubate łyżki w jednej szklance wody)
    2 łyżki kawy rozpuszczalnej
    czekolada
Wystaw ocenę:

4.45 (215 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cappuccino na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Utrzeć jedno jajko z pięcioma żółtkami i 1/2 szklanki cukru. W drugim naczyniu utrzeć margarynę i połączyć z utartymi jajkami ( dodawać powoli, by masa się nie zważyła). Następnie dodać serki homogenizowane, mleko w proszku i rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę.
  • 2. Kawę rozpuścić w 1/5 szklanki wody.
  • 3. Na blaszce układać biszkopty nasączone w gorącej kawie. Na nie wyłożyć połowę masy, ponownie układać nasączone biszkopty. Ostatnią warstwę stanowi druga część masy, posypać startą czekoladą/ bądź rozpuszczoną. Smacznego ;))
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować