Ptasie mleczko na biszkoptach

4.49 (174 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo lekki deser idealny na upalne dni!

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 śnieżki
    500 ml mleka (po 250ml na śnieżkę, chyba że na opakowaniu jest napisane mniej)
    2 galaretki (różne smaki)
    biszkopty
    owoce
    starta czekolada
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Ptasie mleczko Desery Galaretki

Ptasie mleczko na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy w 250ml wody. Galaretki studzimy, muszą być bardzo zimne.
    Schłodzone mleko (jedną porcje) wlewamy do miski i ubijamy jedną śnieżkę. Gdy śnieżka jest już ubita to stopniowo wlewamy do niej galaretkę nadal ubijając.
  • 2. Przygotowaną tortownicę (średnica 26cm) wykładamy biszkoptami. Na to wlewamy przygotowaną śnieżkę z galaretką. Na masie układamy w odstępach biszkopty. Wstawiamy do lodówki na ok. 10 minut.
  • 3. Drugą warstwę przygotowujemy w ten sam sposób. Po przygotowaniu wylewamy na schłodzoną pierwszą warstwę. I również wstawiamy do lodówki na około 15minut.
  • 4. Na wierzch układamy owoce (w tym przypadku maliny) i posypujmy startą czekoladą.
    Zamiast czekolady można polać galaretką albo zrobić tak jak lubimy najbardziej :)
  • 5. Najlepiej smakuje po kilku godzina schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Galaretka Mleko Owoce Śnieżka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować