Buraczki z pieczarkami i papryką

4.5 (177 ocen)

Lubię urozmaicać dobrze znane receptury - sałatka jest tego dowodem. Tutaj buraczki z dodatkiem pieczarek oraz czerwonej papryki, pikantnie doprawione czosnkiem i musztardą.

Składniki:

  • 750 g czerwonych buraków
    300 g oczyszczonych pieczarek
    1 większa czerwona papryka (150g)
    3 ząbki czosnku
    1 pęczek natki pietruszki
    2 - 3 łyżki majonezu
    2 łyżki musztardy stołowej
    do smaku: pieprz czarny mielony, cukier, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Majonez Dodatki

Buraczki z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraczki z pieczarkami i papryką 1. Do miski przełożyć buraki i pieczarki. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę (uprzednio pozbawioną nasion), posiekaną natkę pietruszki i czosnek oraz musztardę.
  • Buraczki z pieczarkami i papryką 2. Całość wymieszać. Dołożyć majonez i ponownie wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku.
  • 3. Buraki ugotować do miękkości w wodzie bez dodatków, odcedzić. Po wystudzeniu obrać i pokroić w małą kostkę.
    Pieczarki drobno pokroić i odparować na suchej patelni (10 - 15 min). Wystudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować