Buraczki z gruszką

4.5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób

Czasami w pośpiechu "majstrujemy" jakieś obiady i brakuje nam surówki...Przychodzę z odsieczą na mega prostą i smaczną surówkę pasującą do wszelakich mięs pieczonych, duszonych, smażonych i co tam jeszcze sobie wymyślicie. Buraczki kupujecie w pierwszym lepszym markecie, gruszki też w zasadzie można dostać. Bierzecie tarkę i...nie dziękujcie, po to jestem. Tak, to ja wasz "zbafca" od rodzinnego potępienia. Arek Gie
Jak macie trochę czasu, to polecam pieczenie buraków, nie na własną rękę, ale w piekarniku.
Tutaj bardziej rozpisałem się, niż w opisie przygotowania :P
Smacznego

  • 15 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 500 g ugotowanych buraczków
    1 słoik gruszek w occie
    50 ml oleju
    cukier
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Buraczki

Buraczki z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraczki z gruszką 1. Buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach, podobnie gruszki.


    Dodajemy olej, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem.


    Opcjonalnie można podrasować zalewą z gruszek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki Buraki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować