Buraczki z cebulą na zimę

4.16 (285 ocen)

  • 3 godz.

Zawsze robiłam buraki z papryką,nadeszła pora na małą zmianę

  • 3 godz.

Składniki:

  • 4kg buraki,1/2 kg cebuli,,3łyżki soli,3/4szklanki cukru,1szklanka octu,1/2 szklanki oleju,200ml wody,ziele angielskie,liść laurowy.
Wystaw ocenę:

4.16 (285 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Buraczki z cebulą na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. buraki gotujemy,cebulę kroimy w kostkę zasypujemy solą i odstawiamy na 2 godziny.Z wody,octu,cukru i oleju robimy zalewę.Buraki ścieramy na tarce na grubych oczkach,dodajemy cebulę razem z puszczonym sokiem,zalewamy zalewą,mieszamy i gotujemy razem 10 minut,żeby składniki się połączyły.Buraki wkładamy do słoików i pasteryzujemy 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować