Buraczki na zimę

4.5 (151 ocen)

W ten sposób robione buraczki wykorzystuję zimą do ugotowania barszczu ukraińskiego, na gorąco po zasmażeniu do dań mięsnych lub jako baza do ugotowania czystego barszczyku.

Składniki:

  • 6 kg buraków ćwikłowych
    1/3 szkl octu 10 %
    2 łyżki soli
    1 łyżka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Barszcz Przetwory

Buraczki na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki umyć,ugotować do miękkości, jeszcze ciepłe obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Ocet, sól i cukier dodać do buraków i dobrze wymieszać.
  • 3. Nakładać do wyparzonych słoików, dobrze zakręcić i pasteryzować 20-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować