ewoola
Te pyszne bułeczki urozmaicą zwykłą kolację i dostarczą dzieciom dużo radości. Smaczne na ciepło z parówką, jak i podawane samodzielnie na zimno.
0 (0 ocen)
Porady
W przeciwieństwie do innych bułek, nie odstawiamy jamników do wyrośnięcia na blasze przed samym pieczeniem. Aby uzyskać podłużny kształt bułek, nie powinny one zbyt długo wyrastać i pieczemy je możliwie jak najszybciej od momentu ułożenia na blachę. Aby urozmaicić kolację jeszcze bardziej, z bułek możemy utworzyć dowolne zwierzątka - rybki, krokodyle, węże lub inne. Musimy jedynie pamiętać, aby bułki były na tyle długie, aby można było zmieścić w nich parówkę. Do bułek jamników wykorzystałam ulubione warzywa moich dzieci: sałatę, ogórki i pomidory, jednak możemy do środka włożyć także kapustę, paprykę, kukurydzę, pora, a nawet ogórki kiszone/konserwowe.
Komentarze