Bułeczki z niespodzianką

0 (0 ocen)

do tych bułeczek możemy zrobić dowolne nadzienie

Składniki:

  • 600 g mąki pszennej
    7 g suchych drożdży
    100 g margaryny Kasia
    250 ml mleka
    1 łyżeczka soli
    2 żółtka
    1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
    1/2 łyżeczki kurkumy
    3 kiełbasy regionalne
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    150 g mozzarelli w bloku
    2 szczypty pieprzu kolorowego
    1/2 łyżeczki kucharka smak lata
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Przystawki

Bułeczki z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę zmieszać z drożdżami.
    Margarynę stopić i ostudzić.
    Mleko lekko podgrzać.
  • 2. Do miski wsypać mąkę z drożdżami, dodać margarynę, żółtka, mleko, sól, pieprz cayenne i kurkumę i wyrobić ciasto.
    Gdy ciasto jest wyrobione przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
  • 3. W międzyczasie na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę.
    Gdy lekko przestygnie dodać pokrojoną w kostkę mozzarellę, kucharka i pieprz i wymieszać.
  • 4. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz chwilkę wyrobić, podzielić na 15 części.
    Każdy kawałek ciasta rozpłaszczyć, na środek nałożyć po łyżce farszu i zlepiać tworząc kuleczki.
  • 5. Bułeczki układać w papierkach do muffinek ułożonych w formie do babeczek zlepieniem do dołu.
    Z wierzchu posmarować je rozmąconym białkiem.
  • 6. Bułeczki odstawić do wyrośnięcia.
    Wyrośnięte bułki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować