Bułeczki z mozarellą, pieczarkami i papryką i czarnuszkową posypką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Smakowity farsz został ukryty w pysznym cieście z czarnuszkową posypką.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki ciasta:
    25 gramów drożdży świeżych
    3 szklanki mąki pszennej typu 500
    1 i ¼ szklanki mleka 3,2%
    Łyżeczka cukru
    Łyżeczka soli
    4 łyżki oleju rzepakowego
    Składniki farszu:
    30 dag pieczarek
    1 duża cebula biała
    1 mała papryka czerwona
    Sól, pieprz
    Olej rzepakowy do smażenia
    125 gram sera mozarella
    Ponadto:
    1 jajko
    Kilka łyżek czarnuszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki drożdżowe

Bułeczki z mozarellą, pieczarkami i papryką i czarnuszkową posypką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: drożdże rozpuść w wodzie wraz z cukrem i solą. Dodaj olej, mąkę i wyrób dokładnie ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość. Następnie rozwałkuj na grubość niecałego centymetra i wykrawaj szeroką szklanką kółka. Ponownie odstaw do wyrośnięcia.
  • 2. Przygotuj farsz: pieczarki, cebulę obierz, pokrój i usmaż osobno na oleju. paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. następnie pieczarki, cebulę i paprykę przełóż do miski, przypraw solą, pieprzem i wymieszaj
  • 3. Na środek wyrośniętych bułek wyłóż ser mozarella oraz niewielką porcje farszu. Brzeg bułek posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 przez około 12-15 minut (aż do zarumienienia).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Papryka Czarnuszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować