Bułeczki z mozarellą, pieczarkami i papryką i czarnuszkową posypką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: drożdże rozpuść w wodzie wraz z cukrem i solą. Dodaj olej, mąkę i wyrób dokładnie ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość. Następnie rozwałkuj na grubość niecałego centymetra i wykrawaj szeroką szklanką kółka. Ponownie odstaw do wyrośnięcia.
2.Przygotuj farsz: pieczarki, cebulę obierz, pokrój i usmaż osobno na oleju. paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. następnie pieczarki, cebulę i paprykę przełóż do miski, przypraw solą, pieprzem i wymieszaj
3.Na środek wyrośniętych bułek wyłóż ser mozarella oraz niewielką porcje farszu. Brzeg bułek posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 przez około 12-15 minut (aż do zarumienienia).
Komentarze