Bakłażan zapiekany z kurczakiem, papryką i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawami i smażymy na odrobinie oliwy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę.
2.Bakłażany myjemy, przekrawamy wzdłuż na połówki, lekko wydrążamy środki ( dodajemy do kurczaka wraz z cebulką i papryką - chwilę razem dusimy.
3.Oprószamy bakłażany od środka solą i zostawiamy na ok 15 min.
4.Mozarellę odsączamy z zalewy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z przestudzonym nadzieniem, ewntualnie doprawiamy jeszcze raz do smaku.
5.Napełniamy bakłażany przygotowanym nadzieniem i zapiekamy ok 40 min w 180 st. Podajemy na sałacie. Smacznego!
Komentarze