Bułeczki z farszem mięsno-koperkowym i posypką czarnuszkową

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Wspaniały farsz sprawia, że nikt im się nie oprze.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 30 dag drożdży świeżych
    1 szklanka ciepłego mleka ( u mnie szklanka =250 ml)
    1 Łyżka cukru
    1 Łyżka soli
    0,6 kg mąki pszennej (najlepiej typ 550)
    jajko
    3 łyżki stopionego masła
    Jajko
    2 łyżki czarnuszki
    Składniki farszu:
    2 szklanki zmielonego, ugotowanego mięsa z kurczaka (najlepiej z
    rosołu)
    Szklanka ugotowanego ryżu
    4 łyżki drobno posiekanego koperku
    3 łyżki stopionego masła
    Sól ziołowa, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Bułeczki z farszem mięsno-koperkowym i posypką czarnuszkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko rozmieszaj z drożdżami, cukrem i solą. Wsyp mąkę, jajko, masło
    i wyrób dokładnie ciasto przez około 10 minut. Następnie przykryj je
    ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia.
    Przygotuj farsz. Do miski wrzuć mięso, ryż, koperek , masło i przyprawy
    do smaku. Wymieszaj dokładnie.
    Z wyrośniętego ciasta uformuj niewielkie okrągłe bułeczki, środek
    spłaszczaj i kładź porcje farszu. Zlep dokładnie całość. Ostaw do
    ponownego wyrośnięcia. Wierzch bułeczek posmaruj roztrzepanym jajkiem i
    posyp czarnuszką. Piecz około 15 minut w temperaturze 220 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować