buleczki nadziane z kruszonka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

buleczki mam od siostry sa pyszne i mozna upiec je z tym co akurat mamy w domu

  • 2 godz.
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60dag maki
    2jajka
    0,5szkl cukru
    3 lyzki masla
    5dag drozdzy
    1szkl mleka
    szczypta soli
    1jajko do smarowania bulki
    do nadzienia; moze byc czekolada, nutella, owoce sezonowe lub co tam lubimy
    kruszonka; 1lyzka masla, 3lyzeczki maki,3 lyzki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Buleczki nadziane z kruszonka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • buleczki 1. drozdze cieple mleko i cukier zarobic maslo stopic ostudzic jajka ubic z cukrem make maslo sol wyrosniety rozczyn i jajka wyrobic odstawic do wyrosniecia po wyronieciu ciasto rozwalkowac na stolnicy wykroic szklanka kolka na jedno kolko polozyc farsz polozyc na nie kolko i zlepic pozostawic do wyrosniecia rozczepac jajko posmarowac bulki zarobic kruszonke i posypac bulki piec ok 25min w 180stopniach

Porady

ciasto walkujemy raczej grubo bo ja rozwalkowalam pierwszy raz cieko i zamiast bulek wyszly mi pierozki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować