Budyniowe babeczki z czekoladowymi kulkami

0 (0 ocen)

Fantastyczne babeczki z dodatkiem budyniu, udekorowane słodkim kremem kakaowym i czekoladowymi kuleczkami. Polecam!

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szkl. mąki pszennej tortowej
    1 opakowanie (40 g) budyniu czekoladowego (proszek!)
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1/2 szkl. cukru
    1 duże jajko w temperaturze pokojowej
    1 szkl. mleka w temperaturze pokojowej
    1/2 szkl. oleju w temperaturze pokojowej

    Krem kakaowy:
    200 g miękkiego masła
    1 szkl. cukru pudru (lub mniej)
    4 łyżki mleka
    ekstrakt waniliowy
    1-2 łyżki kakao naturalnego

    Dodatkowo:
    20-24 kulek czekoladowych, np. Maltesers
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Budyniowe babeczki z czekoladowymi kulkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Suche składniki wymieszać, mokre roztrzepać w innej misce. Dodać je do suchych i wymieszać. Masę przelać do papilotek do ¾ ich wysokości. Do każdej wcisnąć jedną kuleczkę czekoladową. Babeczki piec w 180st.C około 20-25 minut. Po tym czasie wyjąć i pozostawić do wystudzenia.
  • 2. Krem kakaowy: Masło utrzeć z cukrem pudrem i kakao do puszystości. Pod koniec ucierania dodać ekstrakt i mleko, zmiksować.
  • 3. Ostudzone babeczki udekorować kremem i czekoladowymi kulkami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować